کمپرسور روتاری
شناسه پست: 1330
بازدید: 745

کمپرسور روتاری چیست؟

مشخصات موتور روتاری

کپمرسور اصلی ترین بخش سیستم های تهویه مطبوع است که نحوه عملکرد دستگاه را تعیین می کند و انواع مختلفی دارد. کمپرسور های رایجی که اکثرا اسم آنها را شنیده ایم کمپرسور پیستونی، اسکرال و روتاری هستند. هر کدام از این کمپرسور ها مزایایی دارد، که ما امروز به بررسی کامل کمپرسور روتاری می پردازیم.

ساختار کلی کمپرسور روتاری به این صورت است که دارای دو محفظه می باشد که یکی از محفظه ها مکش گاز مبرد را انجام می دهد و در محفظه دیگر با استفاده از پیستون متحرک و سیلندر، گاز مبرد فشرده می شود. کمپرسور روتاری به کمپرسور چرخشی یا دورانی نیز شناخته می شود. این کمپرسور از میزان سازگاری بالایی با گاز R410a، گاز R22 و R134a برخوردار است.

کمپرسور روتاری یک سیستم با مکانیزم جابه جایی مثبت از نوع چرخشی 360 درجه است که عملیات مکش، فشرده سازی و تخلیه گاز مبرد را انجام می دهد. نحوه کارکرد آن به این صورت است که در مرحله ی اول، گاز از اوپراتور توسط کمپرسور مکش شده و وارد محفظه اول می شود. سپس سیلندر دریچه ورودی باز می شود و گاز بین فضای خالی بین پره ها قرار می گیرد.

در مرحله ی دوم دریچه ورودی بسته می شود و با چرخش پره ها دما و فشاز گاز افزایش می یابد و به این صورت عمل متراکم سازی انجام می شود. در مرحله سوم زمانی که گاز فشرده می شود دریچه تخلیه باز می شود و گاز با فشار و دمای بالا به سمت کندانسور هدایت می شود.

موتور کمپرسور کولر چیست؟

بهترین موتور کولر گازی

در واقع کمپرسور همان قلب و موتور کولر گازی است، که یک سیستم تهویه مطبوع بدون آن نمی تواند کار کند. چون وظیفه اصلی کولر گازی یعنی متراکم سازی گاز مبرد و به جریان انداختن آن درون بخش های دیگر، عملکرد کولر گازی را در خنک سازی و گرم کردن تعیین می کند.

کمپرسور یا همان موتور، در پنل بیرونی کولر گازی قرار می گیرد. به طور کلی کمپرسور های تولید شده از نظر آب و هوایی به دو دسته T1 و T3 دسته بندی می شوند که هر کدام در شرایط آب و هوایی مخصوص به خود بهترین کارکرد را ارائه می دهند.

انواع کمپرسور روتاری

نحوه کار روتاری GMCC

کمپرسور های روتاری، انواعی از موتور های متراکم کننده گاز هستند که جایگزین کمپرسور های قدیمی پیستونی شده اند. کمپرسور های GMCC Rotary دارای 4 دسته اصلی هستند که عبارتند از: کمپرسور روتاری پیچی، کمپرسور روتاری توربینی، کمپرسور روتاری لوب دار و کمپرسور روتاری اسکرول.

به صورت کلی ساختار کلی این کمپرسورها از دو بخش تشکیل شده است، یک بخش محفظه سیلندر مانند و یک بخش پیستونی دوار که در مجموع مکش و تراکم گاز مبرد را انجام می دهند.

کمپرسور روتاری T3

کمپرسور روتاری t3

کولر گازی ها از نظر کلاس آب و هوایی به سه دسته  T1 آب و هوای معتدل، T2 آب و هوای کوهستانی و T3 آب و هوای حاره تقسیم می شوند. شاخص T میزان تحمل دمایی کولر گازی را مشخص می کند. کمپسور با شاخص آب و هوایی T3 یا تروپیکال برای شهر های بسیار گرم پیشنهاد می شود.

در این نوع کمپرسور ها با وجود دمای بالای محیط، کولر گازی دچار افت عملکرد نمی شود و تا دمای نزدیک به 57 درجه سانتی گراد را پوشش می دهند و به بهترین شکل دمای محیط را به حد مطلوب می رسانند. طول عمر و دوام بالا از دیگر مزیت های این کمپرسور ها می باشند و می توانند سال های زیادی مورد استفاده قرار بگیرند.